Voortvluchtige Oualid Sekkaki opgepakt in Lummen

De voortvluchtige Oualid Sekkaki (26) is donderdagavond, na een intensief onderzoek, gearresteerd in Limburg en overgebracht naar de gevangenis. Sekkaki is de man die de politie met een foto op de sociale media trachtte wijs te maken dat hij op een zwoel strand in Zuid-Amerika zat. Die foto bleek echter in de Halve Maan in Diest gemaakt te zijn. Eerder had hij ook al een kaartje aangetekend vanuit Thailand verstuurd, of laten versturen.

Op 19 december 2019 kon Oualid Sekkaki samen met vier andere gedetineerden ontsnappen uit de gevangenis van Turnhout waar hij een celstraf uitzat. De vier anderen konden snel opnieuw gevat worden, maar Sekkaki bleef voortvluchtig.

Het parket Antwerpen had meteen een onderzoek opgestart. Dat was een onderzoek volgens een recente wet, waarbij het parket Antwerpen het onderzoek leidde en dat werd uitgevoerd door het FAST-team van de Federale Politie, in samenwerking met PZ MeWi en de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen, om personen die zich onttrokken hebben aan de uitvoering van hun gevangenisstraf op te sporen. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van bijzondere opsporingsmethoden.

Sinds zijn ontsnapping is alles in het werk gesteld om Oualid Sekkaki opnieuw van zijn vrijheid te beroven. De laatste dagen zaten de politiediensten hem kort op de hielen. Dat resulteerde dan donderdagavond even na 19 uur in zijn arrestatie door de federale wegpolitie van Lummen. Zij stopten een wagen omdat de keuring ervan verlopen was. Sekkaki zat als passagier in de wagen. Het is echter duidelijk dat hij door de politie in de val werd gelokt. De twintiger zal in eerste instantie naar de gevangenis van Hasselt worden gebracht.

Geef een reactie