Diest | Zestien leerkrachten in quarantaine in De Prins

Bij scholengroep Adite begint het schooljaar met een stevige valse noot. In middelbare school De Prins in Diest werd een leerkracht van de eerste graad positief getest op covid-19. De leerkracht was vorige vrijdag aanwezig op een personeelsvergadering in de school. Het bericht werd ons vandaag door meerdere bronnen binnen de school bevestigd en directrice van De Prins An Scheys bevestigt het ook in HLN.

Volgens An Scheys werden tijdens de vergadering in de school de regels in het kader van covid-19 strikt gerespecteerd. Alle aanwezigen droegen een mondmasker. Een groepje van zestien collega’s ging echter samen nog iets drinken na de vergadering. Er is een kans dat het virus daar wel overgedragen werd.

Geen enkele van de collega’s die mee een pint gingen drinken vertoont momenteel symptomen. Maar ze moeten wel in quarantaine.

De Prins start dus dinsdag met zestien leerkrachten minder. Toch maken ze zich in de school sterk dat ze gewoon kunnen opstarten. De collega’s die wel beschikbaar blijven vangen de uren van de afwezige leerkrachten op.

Geef een reactie