Update | cijfers Covid-19 op 31.07 in het Hageland

TIP: Ook al lijken de cijfers onder controle, het blijft absoluut noodzakelijk om de opgelegde maatregelen te blijven respecteren. Draag mondneusbescherming waar dat gevraagd wordt of als het te druk is – houd afstand – was frequent je handen.

We publiceren ons dagelijks overzicht met de cijfers over de covid-19 besmettingen in het bredere Hageland. We hebben het overzicht uitgebreid met een aantal gemeenten om zo optimaal mogelijk de zogenaamde olievlekken te kunnen in kaart brengen.

In tegenstelling tot de stabilisering die we de laatste dagen in Diest zagen, is er vandaag opnieuw een stijging. Diest zit nu manifest boven het alarmpeil voor het criterium “besmettingen per 100.000 inwoners”. Dat mag maximaal 20 zijn en in Diest is het 29. Er is ook een duidelijke stijgende trend van de cijfers. Dat brengt de stad dicht bij het niveau waarop het Agentschap Zorg en Gezondheid een alarmsignaal uitstuurt. Diest gelastte vandaag het Offerfeest en het vrijdaggebed af op basis van die verontrustende cijfers.

Ook in Lummen zitten ze boven de drempel per 100.000 inwoners. Lummen staat nog maar 2 dagen in ons overzicht. We volgen de situatie.

In alle andere gemeenten blijft de situatie onder controle. Het valt specifiek op dat centrumsteden als Aarschot en Tienen geen enkele besmetting hebben. Een toeristische plaats zoals Scherpenheuvel-Zichem blijft al dagenlang stabiel op slechts 2 besmettingen. En ook een grote stad als Leuven doet het met 8 besmettingen erg goed.

2 comments

Geef een reactie