Crammerock afgelast, Lolands blijft voorlopig op de agenda

Een paar weken geleden konden de organisatoren van Lolands zich nog optrekken aan hun collega’s van Crammerock. Dat festival zou op 4 en 5 september doorgaan in Stekene en het zou daarmee ook het eerste festival zijn dat dit jaar effectief op de kalender blijft. Jammer genoeg hebben ze bij Crammerock uiteindelijk ook de handdoek gegooid. Er is te veel onzekerheid en de kans dat het festival in een enigszins normale setting kan plaats vinden is bijna onbestaande. Geen Crammerock dus. De dertigste editie wordt verplaatst naar september 2021.

Bij Lolands blijven ze voorlopig hopen dat hun festival wel kan doorgaan. Vanmorgen was er echter een bijkomende reden om te twijfelen. Walter Grootaers, zanger van hoofdact De Kreuners, zat via de livestream in de Zevende Dag op Eén. Grootaers lag zelf een tijdje met covid-19 op de afdeling intensieve . Ondertussen is hij grotendeels hersteld maar het was wel duidelijk dat zijn stem nog steeds niet stabiel is. Hij zei ook dat hij in de toekomst zeer selectief zal zijn met zaken die hij nog wil doen.

Organisator Tim Vankerckhoven bevestigt echter dat De Kreuners hebben verzekerd dat ze zeker aanwezig zullen zijn op het festival. Hij blijft echter ook realistisch. Op 15 juli zullen de voorwaarden bekend gemaakt worden waarmee organisatoren vanaf 1 september rekening moeten houden. Het zal dan ook duidelijk worden of Lolands op de kalender kan blijven en in welke vorm dat kan gebeuren.

Geef een reactie