Sport Vlaanderen Baloise Insurance bevestigt deelname aan DDHH20

Op 15 augustus staat Dwars door het Hageland op de kalender. Nick Nuyens lijkt zijn grote droom eindelijk te kunnen waar maken met een deelnemersveld waar ook de echte topteams en hun grote kleppers deel van uitmaken.

Niet dat er de vorige jaren geen toprenners deelnamen maar het bleef vaak bij een beperkt groepje grote namen. Nuyens kondigde eerder al aan dat Lotto Soudal Cycling, Jumbo Visma en Deceuninck Quick Step er dit jaar wel bij zullen zijn. Op de racekalender van Lotto Quick Step wordt Dwars door het Hageland voorlopig niet bevestigd. Zij hebben wel de Dauphiné in die periode op hun koersschema staan. DDHH20 valt samen met die Franse rittenkoers. Allicht gaat de ploeg voor de Tour zich voorbereiden in de Dauphiné en zal de rest van het team aan de slag gaan in België.

Bij Deceuninck Quick Step en Jumbo Visma staat de kalender voor augustus nog niet online. Jumbo Visma maakte eerder al wel bekend dat ook hun Tourploeg deelneemt aan de Dauphiné. Geen Wout Van Aert dus in DDHH20. En ook geen Dumoulin, Kruijswijk en Roglic want die moeten het team aan een eerste Tourzege helpen.

Er is echter een nieuwe belangrijke naam die de deelname aan DDHH20 wel bevestigt op de teamwebsite, met name Sport Vlaanderen Baloise Insurance. Zij waren er vorig jaar overigens ook al bij. Die ploeg rijdt in die periode geen andere grote rondes en blijft vooral in België actief. De kans dat zij met hun sterkste opstelling de citadel willen in nemen is dus reëel.

Geef een reactie