Een creatieve merci van Medisch Intensieve Zorgen UZ Gasthuisberg

De federale regering heeft gisteren een aalmoes uitgedeeld aan het verzorgend personeel. Wie vocht in de frontlinie krijgt een horecacheque van 300 euro. Op zich is dat al een blamage voor de maandenlange inzet maar omdat Vlaanderen niet volgde werd het een bijna beschamende vertoning. Toch laten de zorgkundigen zich nog steeds van hun beste kan zien, deze keer ook creatief.

De dienst Medisch Intensieve Geneeskunde in het UZ Gasthuisberg verzorgde de afgelopen maanden de meest kritiek zieke COVID-patiënten. Om een toch wel zeer intense periode positief af te sluiten en iedereen binnen en buiten het ziekenhuis te bedanken voor de steun en appreciatie, blikten ze samen met muzikante Selah Sue een videoclip in.

De video werd volledig opgenomen, gemonteerd en van muziek voorzien door verpleegkundigen en artsen van de dienst medisch intensieve geneeskunde, onder leiding van verpleegkundige Bas Aerts. De beelden zijn een combinatie van sfeerbeelden die tonen hoe het eraan toeging op de afdeling tijdens de coronacrisis, en ludieke beelden die speciaal voor deze video werden opgenomen. Muzikante Selah Sue, die een persoonlijke band heeft met de afdeling, zette mee haar schouders onder het project. En we herkennen zelfs iemand van Scherpenheuvel-Zichem als gastvedette.

Extra boost

“Met veel enthousiasme en strijdlust hebben we geprobeerd om onze patiënten en hun familie niet alleen uitstekende, maar ook warme en menselijk zorg te bieden. We beseffen heel goed dat dit slechts mogelijk was dankzij gigantische inspanningen van en goede samenwerking met iedereen binnen het ziekenhuis. De steun, appreciatie en het respect van iedereen binnen en buiten het ziekenhuis heeft ons steeds energie gegeven om te blijven doorgaan. Elke kleine geste gaf ons een extra boost!”, zegt dokter Philippe Meersseman, arts medisch intensieve geneeskunde en een van de vele initiatiefnemers van het project.

Geef een reactie