Gasten ouder dan 12 jaar moeten mondmasker dragen bij huwelijksplechtigheid in Diest

Wie trouwt mag sinds vorige maandag 30 gasten uitnodigen maar in Diest moeten die tijdens de plechtigheid in het stadhuis allemaal een mondmasker dragen, tenminste als ze ouder zijn dan 12 jaar. Het trouwende koppel krijgt zelf dan weer vrijstelling van maskerplicht. Dat meldt VRT Nieuws.

Het koppel moet op voorhand ook een gastenlijst doorsturen om zeker te zijn dat de limiet van 30 gerespecteerd wordt. Volgens burgemeester Christophe De Graef komt de verplichting er op vraag van het stadspersoneel. Zelf vindt hij het overigens een terechte vraag omdat er een groep van dertig mensen in een gesloten ruimte zit met in de meeste gevallen ook een mix van leeftijden.

Een groepsfoto is alleszins onmogelijk omdat de vereiste fysieke afstand niet houdbaar is maar een foto van het koppel kan wel.

Geef een reactie