Dwars door het Hageland vindt allicht op 15 augustus plaats

Het UCI gaf eerder al de wedstrijden van de WorldTour een voorlopig definitieve datum. Die kalender is nu aangevuld met de wedstrijden van een lager niveau. Opvallend is dat Dwars door het Hageland (DDHH) voorlopig niet in het lijstje staat.

In diverse media circuleert het nieuws dat Nick Nuyens op het laatste moment een aanvraag heeft gedaan om DDHH op 15 augustus 2020 te organiseren. Dat werd ons ondertussen ook bevestigd door de naamsponsor Duracell. “15 augustus is inderdaad voorlopig vastgepind als datum voor de wedstrijd. Maar alles is uiteraard afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen”, zegt An Peeters van Duracell. .

Op 15 augustus staat in België enkel de Flanders Ladies Classic – Sofie De Vuyst op de agenda. Dat zou dus een goede zaak zijn want dan heeft Nuyens in eigen land alvast geen concurrentie. Op de kalender van de UCI staat ook de Prudential RideLonden Classic – womans edition, op die dag in het wedstrijdschema. De versie voor mannen zou dan op zondag 16 augustus plaats vinden maar dat is niet definitief bevestigd.

Internationaal moet hij het wel opnemen tegen de Dauphiné, toch een ronde waar nogal wat belangrijke namen een prioriteit van maken.

Als 15 augustus bevestigd wordt, blaast Nick Nuyens het idee op om alle overblijvende wedstrijden van de Bingoal Cycling Cup te bundelen in een ronde. De Schaal Sels staat definitief op 13 september op de kalender van het UCI. De Grote Prijs Rik Van Steenbergen staat er voorlopig zelfs niet meer in.

Geef een reactie