Contactwerkers mogen ook op zon- en feestdagen doorwerken in bekkevoort

De zogenaamde contactwerkers zijn vorige maandag terug opgestart. Schoonheidssalons, schoonheidsspecialisten, nagelstudios, niet-medische pedicurezaken, kappers en barbiers zorgen er allemaal samen voor dat de medemens er weer een stuk frisser uit ziet. Klanten moeten wel een afspraak maken en de contactwerkers moeten de opgelegde beschermingsmaatregelen respecteren.

Bij veel mensen was die heropstart, vooral van de kappers, ook heel erg welkom. Ze begonnen er enigszins anders uit te zien omdat de haardossen flink begonnen aan te dikken. Ook de afsprakenlijstjes van de pedicures, de nagelstudios en de schoonheidsspecialisten liepen snel vol. Een hoop werk op de plank dus.

In Bekkevoort schafte burgemeester Hans Vandenberg ondertussen de verplichte sluitingsdagen op zon- en feestdagen af voor de contactwerkers. Als ze het zelf willen kunnen ze dus doorwerken. Dat lijkt een erg logische beslissing. Ze hebben wekenlang niet mogen werken en ze worden nu overstelpt met aanvragen voor een afspraak. Het heeft maar weinig zin om die inhaalbeweging te doorbreken met een verplichte sluitingsdag. Bovendien kan je op die manier de veiligheid ophogen omdat je de klanten kan spreiden over meer openingsuren.

Geef een reactie