Beemdenbrug in Langdorp weer open voor buggy’s, bakfietsen en rolstoelen

De Beemdenbrug in Langdorp, die de beide oevers van de Demer verbindt, is terug toegankelijk gemaakt voor rolstoelen, buggy’s en bakfietsen.

Vandaag werd één van de beugels op de brug verwijderd. De beugels moesten vermijden dat ruiters en gemotoriseerd verkeer gebruik maakten van de Beemdenbrug.

“We zijn bijzonder blij met deze ingreep. De Demer wordt een recreatieve topper. Bruggen zijn de toegangspoort om de hele vallei te verkennen en die is nu beter toegankelijk”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Monique Swinnen. De politica waarschuwt er wel voor dat afstand houden bij het kruisen op de brug erg belangrijk blijft.

De Beemdenbrug in Langdorp speelt een belangrijke rol in de lokale mobiliteit. Ze is een belangrijke verbindingsas voor heel wat zachte weggebruikers en toeristen die de regio verkennen.  Fietsknooppunt 02 ligt aan de rechteroever van de brug, de verbinding naar knooppunt 03 richting Rillaar, is aan de andere kant van de brug. 


 

Geef een reactie