Wekelijkse markt Diest start weer op maar verhuist naar andere locatie

Vanaf woensdag 20 mei -zal de wekelijkse mark terug opstarten. Om alles veilig te laten verlopen, verhuist de volledige markt tijdelijk naar de Kluisbergstraat.

Tijdelijke locatie Kluisbergstraat

Het stadsbestuur wil graag dat alle 49 marktkramers kunnen heropstarten in Diest. Om dit op een veilige manier te laten verlopen, werd er beslist om de markt volledig te verhuizen naar de Kluisbergstraat.

Respecteer de looprichting

De toegang tot de wekelijkse markt verloopt via de splitsing van de Kluisbergstraat met de Boudewijnvest. De marktkramen worden opgesteld op het fietspad en de berm. De rijweg blijft dan vrij als voetgangerszone. Deze voetgangerszone is éénrichting, in de richting van Den Amer. Het fietspad aan Demerzijde wordt gebruikt als weg om terug te lopen. We vragen aan alle bezoekers om deze looprichting te respecteren en niet om te keren. Ter plaats wordt de nodige signalisatie en informatie voorzien om dit duidelijk te maken.

Kom je met de auto? Parkeer dan aan de parking van Den Amer of Boudewijnvest. Bezoekers die parkeren op de parking van Den Amer kunnen langs deze weg naar de toegang lopen.

De toiletten van Den Amer worden tijdelijk opengesteld tijdens de markt.

Veiligheidsmaatregelen

Aan de toegang worden 2 desinfectiezuilen met voetbediening geplaatst. Hier moet elke bezoeker van de markt zijn/haar handen ontsmetten. Ook worden alle bezoekers handmatig geteld zodat er tijdig kan ingegrepen worden bij drukte. Er is een capaciteit van 386 bezoekers. Enkele medewerkers van stad Diest zullen de social distancing controleren. Mondmaskers voor de bezoekers zijn niet verplicht maar worden wel sterk aanbevolen. 

Ook de marktkramers nemen de nodige maatregelen:

  • Het dragen van neus- en mondbescherming is voor hen verplicht.
  • Binnen de marktzone is het verboden om voeding of drank te nuttigen.
  • Proevertjes mogen ook niet worden aangeboden.

“De markt in open lucht is een goede aanvulling om verse producten in Diest te kopen. Door de locatie met voldoende beweegruimte en bijhorende maatregelen zorgen we ervoor dat alles veilig kan verlopen. Martkramers zijn op de hoogte gebracht. Onze diensten volgen alles op de voet op. Het is een goede zaak dat marktkramers terug welkom zijn. Net als bij de winkels blijft veiligheid wel cruciaal”, zegt schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde.

De markt gaat iedere woensdag van 8 uur tot 12.30 uur door. Alle info op     www.shoppenindiest.be/veilig-markten.

Geef een reactie