Geen lentejaarmarkt in Aarschot

Vorige woensdag maakte de Nationale Veiligheidsraad bekend dat er vanaf 18 mei opnieuw markten met maximum 50 kramen georganiseerd mogen worden, mits instemming van de lokale overheid. Op Hemelvaartsdag – volgende donderdag 21 mei – vindt in principe de Lentejaarmarkt plaats in Aarschot. Die mag echter niet doorgaan. Jaarmarkten en avondmarkten zijn immers nog niet toegelaten.

Schepen van Economie Bert Van der Auwera: “In overleg met de betrokken stadsdiensten, de politie en een afvaardiging van de Koninklijke Aarschotse Marktkoopliedenbond hebben we besloten om de Lentejaarmarkt ook niet te vervangen door een gewone donderdagmarkt.”

Voorlopig ook geen wekelijkse markt

De weersomstandigheden voor donderdag zijn veelbelovend. Aangezien het een feestdag is, zou dat voor veel belangstelling kunnen zorgen in het stadscentrum. Dat risico willen ze in Aarschot niet nemen en daarom wordt de markt afgelast.

Burgemeester Gwendolyn Rutten wil nog verder in overleg gaan met de marktkramers. Dat moet resulteren in een goed en duidelijk plan waar zowel het stadsbestuur en de politie als de marktkramers achterstaan. Zodra dat plan op punt staat, zal de wekelijkse markt zo snel mogelijk weer georganiseerd worden.

Geef een reactie