Het Hageland verwondert: de bambi van Gerhagen

De omgeving van de abdij van Averbode en het stiltegebied van Gerhagen zijn uitgebouwd tot een imposante ecologische biotoop. De streek is een inspirerende bron voor volksverhalen en schrijvers. Nest Claes schreef hier De Witte en Wannes Raps dwaalde door de Demerbroeken en de Merodebossen. In Tessenderlo zorgde Riksken Tip voor leven in de brouwerij.

De ontwikkeling van de regio is een belangrijke toeristische opportuniteit. Dagtrips maar, na covid-19, ook verblijfstoerisme kunnen hier uitgroeien tot een sterke motor voor de verdere uitbouw van de omgeving.

Wandelaars, fietsers, joggers en ruiters kunnen in de regio uren rond dwalen. En soms beleven ze ook iets speciaals. Zoals Marleen Breugelmans en haar vriendin Joni. Zij maken regelmatig een tochtje met de paarden door de bossen van Gerhagen. En je gelooft je ogen niet maar bij ieder ritje hebben ze een afspraak met een heel speciaal iemand. In de bossen zit een ontsnapt damhertje dat de paarden kilometerslang volgt. Het diertje heeft nauwelijks angst en vertrouwt de paarden en de ruiters. Het huppelt vrolijk achter hen aan en keert weer terug als de paarden in de stal gaan.

Herman Vervloet van de Schaffense filmclub maakte daar een geweldig filmpje over. In het begin is de film een perfecte promo voor de regio. De cineast knoopt er daarna de bijzondere ontmoeting in de bossen aan vast. Het Hageland blijft verwonderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.