Aankoopbon van 10 euro voor iedere inwoner van Aarschot

Elke inwoner van Aarschot, eender hoe oud hij of zij is, krijgt een aankoopbon van 10 euro in de bus. Dat is vorige donderdag tijdens de gemeenteraad beslist. Die raadszitting ging via het conferentieplatform Zoom en werd live gestreamd op Facebook.

De bons zijn opdeelbaar. Je kan dus bijvoorbeeld 5 euro bij handelaar A en 5 euro bij handelaar B gebruiken. Ze kunnen ook bij elke handelaar in Aarschot of een van de deelgemeenten worden gebruikt. Die moeten zich wel registreren via lokale-economie@aarschot.be. Ook de horecazaken komen in aanmerking maar dan moeten die eerst wel open mogen natuurlijk.

De bons vormen op deze manier een win-win situatie. De inwoners kunnen 10 euro vrij besteden en de handelaars in de stad krijgen een extra financiële injectie.

Het stadsbestuur blokkeert de tegenwaarde van de bons op een rekening bij Belfius. Dat garandeert dat het geld ook meteen beschikbaar is als een bon wordt gebruikt. van Aarschot en de deelgemeenten.”

De deelnemende zaken zijn herkenbaar aan een affiche in hun etalage. De deelnemerslijst komt ook online op de website van de stad.

Burgemeester Rutten zegt alles in het werk te stellen om de waardebonnen tegen begin juni bij de inwoners te hebben. Vanaf 15 juni kunnen ze gebruikt worden. Ze blijven zes maanden geldig.

Volgens schepen Bert Van der Auwera hebben de aankoopbons bewust een lange geldigheidsduur. Enerzijds om de inwoners niet meteen allemaal op pad te sturen. Anderzijds om ook de horecazaken de kans te bieden mee te genieten van deze boost voor de lokale economie.

Geef een reactie