Politie Demerdal en Aarschot blijven inzetten op alcoholcontroles

Het debat over rijden en alcohol is weer volop actueel. Uit cijfers van Vias blijkt namelijk dat het aantal bestuurders dat rijdt onder invloed tijdens nachten in de werkweek, driemaal hoger ligt dan 10 jaar geleden. 10,7% heeft tijdens weeknachten gedronken.

Controles op minder evidente plaatsen

Maar ook tijdens de weekends blijft het aantal betrappingen op overmatig alcohol- en drugsgebruik in onze regio te hoog. Bij politiezone Demerdal controleren ze niet enkel op de verwachte plaatsen. Ze halen ook bestuurders uit het verkeer op kleinere wegen. Vorige zaterdag om 00.30 uur legde een dertigjarige man uit Linter een positieve speekseltest af in de Vroentestraat in Schoonderbuken. Hij mocht zijn rijbewijs meteen 15 dagen inleveren. In de Koestraat in Diest legde een Diestenaar een positieve alcoholtest af omstreeks 01.30 uur. Hij moest zijn sleutels drie uur opbergen. Er werd ook een dispositief opgezet in de Omer Vanaudenhovelaan. Twee mannelijke bestuurders van respectievelijk 68 en 57 jaar uit Diest werden positief bevonden en moesten hun wagen zes uur aan de kant laten. Maandagnacht om 01.30 uur was een 21-jarige uit Dilsen-Stokkem blijkbaar iets steviger in de drank gedoken want hij mocht zijn rijbewijs meteen 15 dagen inleveren.

Politie Aarschot betrapt 44 bestuurders onder invloed in oktober

Bij de politiezone Aarschot maken ze globale cijfers voor de maand oktober bekend. De patrouilles betrapten in die periode 44 mensen die onder invloed reden. Korpschef Bart Van Thienen maakte vorige week zijn nieuwe zonaal veiligheidsplan bekend en de strijd tegen alcohol achter het stuur krijgt daar een prominente plaats in.

Geef een reactie