Truckshow breekt alle records – 350 aanmeldingen voor rondrit andersvaliden

De Truckshow begon dit jaar op een enigszins speciale manier. In principe druppelen op vrijdag enkel de eerste trucks binnen in het sportpark De Heide. Mercedes Benz nodigde echter een aantal klanten uit voor een kennismaking met de spikslinternieuwe versie van de Actros. Wij mochten een ritje maken met dit nieuwe paradepaardje dat volgebunkerd zit met technologische snufjes en we geven het met veel plezier toe, deze truck is een mijlpaal op weg naar een nieuw soort mobiliteit. De Actros maakt het verkeer veel veiliger door de positie van de bestuurder comfortabeler te maken maar ook door het gebruik van gesofisticeerde technologie die bijvoorbeeld het dodehoekrisico volledig kan weghalen. We publiceren er morgen een exclusief artikel over.

Je kan verder lezen na de foto’s

Het team van Pieter Van Dooren staat zaterdag overigens voor een stevige uitdaging. Er zijn bijna 750 trucks ingeschreven en dat hebben ze in Bekkevoort nog nooit meegemaakt. Daar komen er zeker nog een paar tientallen bij die niet op voorhand geregistreerd zijn. Al dat pk-geweld geraakt onmogelijk op het terrein maar de organisatoren laten de trucks die niet op de site geraken aanschuiven op de aanrijroute naar het terrein. Je kan ze ook daar in alle rust bewonderen.

Absoluut record voor rondrit andersvaliden

Niet alleen het aantal trucks swingt de pan uit. De rondrit met andersvalide mensen was de vorige jaren al behoorlijk druk geworden maar dit jaar zijn er 350 aanmeldingen om mee te rijden met Marijn Devalck en Robby Longo. Miranda Vandeput begon ooit met 24 deelnemers. Vorig jaar klopte ze het record met 275 mensen en dat wordt dus dit jaar netjes verpulverd. Gelukkig kunnen de truckers rekenen op de drie nieuwe Mercedes Actros trucks. Die zijn speciaal vanuit Duitsland overgekomen voor het klantenevent maar ze kunnen de overrompelende deelname van andersvalide truckfans wel oplossen. De Actros heeft namelijk een extra zitbank en hij kan vijf passagiers meenemen.

Hola Hageland is zaterdag en zondag aanwezig op de wei in Bekkevoort. We brengen twee dagen lang toffe foto’s, bangelijke interviews en zotte filmpkes. Kom jij ook? Zorg dat we je zien!

One comment

Geef een reactie