Truckers for life op weg naar een absoluut record

21 juli. Nationale feestdag denkt u dan spontaan. Uiteraard maar in Bekkevoort heeft die dag een speciale betekenis. De Truckers for Life komen dan op bedevaart naar Scherpenheuvel. Dat doen ze om mooi weer af te smeken bij de Onze-Lieve-Vrouw. De afstand van Bekkevoort naar Scherpenheuvel is geen kuitenbreker maar het pintje in café Boulevard is toch welgekomen. Prima inspiratiemoment voor de mooie viering in de kapel naast de basiliek.

Sterke heropleving

De bedevaart lijkt ook resultaat op te leveren. Het weer is de laatste jaren opvallend gunstig en dat heeft impact op het aantal bezoekers. Maar wat vooral opvalt is dat de Truckshow aan een sterke heropleving toe is.

Toen de grote bezieler van de Truckshow, Roger Goedhuys , een paar jaar geleden een stapje opzij zette kende het evenement een moeilijk overgangsjaar. Logisch ook. De nieuwe vzw Truckers for Life en voorzitter Pieter Van Dooren hadden even tijd nodig om de juiste aanpak te vinden. Roger Goedhuys en Pieter Van Dooren begrepen mekaar snel. Vorig jaar werd de truckshow een absolute klapper met het hoogste aantal deelnemers ooit. Meer dan zeshonderd trucks reden toen sportpark De Heide op. Dat record lijkt niet echt lang stand te houden. Gisteren kondigde woordvoerder Debby Willems van vzw Truckers for Life aan dat het aantal voorinschrijvingen vlot oploopt naar bijna achthonderd trucks.

De Truckshow vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 augustus in sportpark De Heide in Bekkevoort. De inkom is gratis.

Geef een reactie