DDS gaat de straat op om de mening van de inwoners te vragen

DDS organiseerde vorige zondag haar nieuwjaarsreceptie in het Beverbeekhuis. De kopstukken van de partij schuifelden om 14 uur enigszins zenuwachtig bij mekaar want de opkomst was op dat moment nog erg karig. Dat had allicht deels met het barslechte weer te maken want even later druppelden de sympathisanten en een opmerkelijk grote vertegenwoordiging van Open Diest toch binnen. Onder meer burgemeester Christophe De Graef, de schepenen Maurits Vande Reyde en Pascale Vanaudenhove, de raadsleden Marina Lambrechts en Danielle Bosmans maar ook Adolphe Grutman en Gunther Wuyts waren aanwezig voor de liberale partij. Frederik Boone vertegenwoordigde N-VA.

Schepen Cluckers maakt vreemde kwinkslag

Geert Cluckers beperkte zich in zijn speech tot de voorstelling van alle mandatarissen. Voor het inhoudelijke verwees hij naar schepen Monique De Dobbeleer. Bij het overlopen van alle bevoegdheden maakte Geert Cluckers overigens een wat vreemde opmerking toen hij schepen De Dobbeleer voorstelde. Hij situeerde haar als voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst maar hij voegde er aan toe dat ze nog een pak bijkomende bevoegdheden heeft. De Dobbeleer is verder nog bevoegd voor
welzijn, senioren, diversiteit, dorpsontwikkeling, erediensten, landbouw en ontmoetingscentra. “Hopelijk vergeet ze niet wat ze allemaal op haar lijstje heeft staan”, zei de eerste schepen van de stad. Of Cluckers het als een kwinkslag bedoelde of dat hij een tongslippertje maakte, was niet meteen duidelijk. Monique De Dobbeleer heeft als directeur van KVLV een veeleisend professioneel engagement en ze combineert dat met een zware politieke bevoegdheid.

Cluckers bedankte tot slot ook burgemeester Christophe De Graef voor de goede samenwerking. “Er is geen opdeling tussen de partijen in de meerderheid”, zei hij. “We gaan als één ploeg voor Diest.”

DDS gaat de straat op

Monique De Dobbeleer beperkte zich overigens in haar speech ook tot een summiere uitleg over de inhoudelijke aanpak. Het kernwoord daarin was participatie. Ze kondigde aan dat DDS de volgende maanden de straat op gaat om de mening van de inwoners te vragen. De nieuwe meerderheid moet dit jaar een zesjarig beleidsplan opstellen. Op zich is dat een vreemde kronkel in de wetgeving. De nieuwe ploeg moet namelijk in het eerste beleidsjaar verder werken met het plan dat door de vorige beleidsploeg is opgesteld.

Geef een reactie