Nieuwe bestuursploeg geeft jeugdhuis Boemelke weer dynamiek

Jeugdhuis Boemelke heeft een nieuwe bestuursploeg en zij lijken vastbesloten om de Boemel opnieuw uit te bouwen tot een plaats waar de jeugd zonder veel commercieel gedoe een aanbod vindt dat afgestemd is op hun leeftijd.

Vorige maand organiseerden ze Bal Marginal en dat werd een voltreffer. De zaak liep vol en er was volop ambiance. Dat succes deden ze vorige week nog eens losjes over met de Halloweenfuif. De club werkt aan een goed uitgebalanceerd animatieprogramma en het ledenaantal stijgt opnieuw pijlsnel.

Muziekinstallatie aangepast

Je zou dan meteen vrezen dat de problemen met overlast voor de buren weer opduiken maar daar heeft het nieuwe team een oplossing voor uitgewerkt. Ze hebben een in onbruik geraakte maar hoogkwalitatieve muziekinstallatie gebruiksklaar laten maken bij een gespecialiseerde technieker. Die heeft de opstelling van de boxen zo uitgewerkt dat het volume van de muziek veel lager kan. Het nieuwe bestuur heeft die aanpassing met eigen middelen gefinancierd. Ze gaan verder nog op zoek naar budget om geluidsbegrenzers te installeren. Als die er komen kan er geen enkele discussie meer zijn over te luide muziek.

Vijftigjarig bestaan

Naast een attractief programma en een betere muziekinstallatie heeft het nieuwe bestuursteam ook de financiële kant op orde gezet. Binnen enkele jaren bestaat de jeugdclub vijftig jaar en dat jubileum willen ze vieren in een jeugdhuis dat opnieuw aanknoopt met de hoogdagen van weleer en waarvan de werking gedragen wordt door de  gemeenschap. Het nieuwe bestuur werkt al aan het plan om dat jubileum tot een succes te maken. Mensen die over oude foto’s of ander materiaal over ‘t Boemelke beschikken, mogen reageren op dit artikel. Het team leest mee en kan dus zelf reageren.

7 comments

  • Tim Vankerkhoven

    Hedwig,
    Als ex voorzitter van de boemel ben ik heel blij dat ons jeugdhuis terug goed bestuurd wordt en vlot draait. Zulke gasten en meisjes kunnen we enkel maar ondersteunen. Ik heb nog wel wat oude boemelexpress’en liggen van in de jaren 90. Pieter Maes heeft nog video’s uit die tijd. Denk dat René Van Dijck en de Bettes ook nog wel materiaal hebben.
    Grtz,
    Tim

  • Ik heb nog heel wat liggen want ik was jarenlang secretaris van de Boemel. Contacteer me gerust als de plannen voor een jubileumviering wat concreter worden.

  • Ik heb nog heel wat liggen want ik ben jarenlang secretaris geweest van de Boemel. Jullie mogen mij contacteren om eens af te spreken als het jubileum wat concreter wordt.

  • Zoiets kn we dus alleen mr leuk vinden 😉…Heb ni héél veel meer…mr wel nog wat foto’s van de boemelweekends ed…Superleuke tijden beleefd…dus vooral “momenten om te koesteren”… “Good work 👍”…

  • René Van Dijck

    Beste,
    Als ex-kernlid en vaste klant heb ik inderdaad nog heel wat liggen. Sta vrij mij te contacteren om eens af te spreken als het jubileum wat concreter wordt. Kan plezant weerzien worden.

  • 2022 staat voor de deur, in 1972 werd het Boemelke opgestart op de Zuidervest, in feb ’73 werd er verhuist naar het station !
    Voor wanneer is het jubileum geplant ?

Geef een reactie