Lolands in beeld

De wei achter het huis van André en Magda is opgeruimd. De editie 2018 van het familiefestival Lolands heeft een belangrijke bocht genomen. Van gratis naar een klein beetje betalend. Van een dagfestival naar een tweedaags evenement.

Er is veel over gepalaverd en ook wel een beetje over gezwegen. Maar uiteindelijk heeft de brede regio rond de magische wei zijn hart doen spreken. Op vrijdag waren er 1700 gereserveerde tickets, op zaterdag waren er dat meer dan 3000. Lolands is gewapend voor de toekomst. De bocht is genomen.

Professioneel

Tijd dus om het over de essentie te hebben. Lolands heeft nog een andere belangrijke stap gezet. De organisatie is gegroeid en de aanpak was dit jaar opvallend professioneel. De schikking op het terrein was veel doordachter. De plaatsing van de toog buiten de tent, een centrale controlepost, opvallend bereikbare nooduitgangen, comfortabel sanitair, permanente opruiming van onbegrijpelijk zwerfvuil. Chapeau Lolands. Deze aanpak scoort.

DSC_0216 (2)

Pretpark

In de beginjaren van Lolands stonden er wat springkastelen verspreid over het terrein. Er werd gefietst en er was een kubbtornooi. Samen fietsen groeide uit tot een klassieker, de Eddy Haesen Classic. De springkastelen  staan er nog steeds maar het zijn er veel meer en geen enkele is hetzelfde. Het terrein verandert op zaterdag in fantasiewereld met straatartiesten, clowns, straattheater en muziek. De wereld waar de Lo, Eddy en de Bert heimelijk van droomden.

DSC_8094

Jongens van bij ons

Het muzikale programma opende dit jaar stevig. Cash Reloaded en de Kräkers zijn een garantie voor de hoogste coverkwaliteit. The Scabs vierden het slotfeestje voor hun veertigste verjaardag met veel bravoure en gevoel voor nostalgie. De jongens van bij ons bewijzen dat ze nog steeds top in Vlaanderen zijn. En ver daarbuiten. De extra dad bood extra meerwaarde.

DSC_7874

Het fundament is gegoten

De Ketnetband zette op zaterdag de sfeer meteen juist. Jong en oud gaat uit de bol bij zoveel vrolijkheid. Sons was wat ons betreft een beetje verkeerd getimed. Te veel decibels op een te vroeg uur deed de jeugd naar de animatieweide uitwijken. Dat was jammer voor Josephine. Deze lookalike van Selah Sue zette een gevoelige, fijnbesnaarde en bijzonder beloftevolle set neer voor een dun laagje publiek. Zet ze volgend jaar hoger op de affiche als goedmakertje. Het frêle meisje verdient het.

DSC_8046

 

Tom Helsen verraste met een mix romantisch excentriek mix. Hij pakte de wei helemaal in. En dat deed ook K’s Choice. Verrassend sterk. De organsiatoren gebruiken al een paar jaar een erg sterke coverband als overgang naar het muzikale geweld van de DJ’s. Boulevard Vinyl maakte die link op een perfecte wijze. DJ Wout en Skyve legden zo mogelijk een nog belangrijker link naar Lolands 2019. Het fundament is gegoten.

Je kan Lolands 2018 opnieuw beleven. Klik door naar onze fotopagina met….jawel….meer dan 1000 beeldjes.

Lolands…stay connected! We’ll meet again, in 2019!

DSC_8056

 

One comment

  • De laatste foto van het verhaal is die met Daniëlle ( aan het telefoneren). Zij heeft op de 2 dagen de luchtshow verzorgt voor de topacts. (The Scabs en ‘K Choice). Topdame met topwerk! Merci Daniëlle.
    Groeten Rune Steve D.

Geef een reactie