De Lijn start pendel naar Rock Werchter vroeger op

De eerste festivalgangers voor Rock Werchter hebben vanmiddag vanuit Leuven de bus genomen naar camping The Hive. Op woensdag rijden de bussen alleen naar die camping. Vanaf donderdag rijdt De Lijn ook naar het festivalterrein en naar de andere campings.

De Lijn 47 bussen in en plant 300 chauffeursdiensten

De eerste ritten zijn ondertussen al afgehaspeld. Rond 12.00 uur stond er al een lange wachtrij muziekfanaten te wachten en daarom besloot De Lijn de opstart van de pendel met een half uurtje te vervroegen. Zowel de bussen als de camping zijn vandaag alleen toegankelijk voor mensen met een ticket voor The Hive. De pendeldienst rijdt nog tot 22.00 uur. Net zoals andere jaren vertrekken de bussen aan het station van Leuven. Vanaf donderdag 5 juli om 7.00 uur rijden de bussen naar de festivalwei en de andere campings. Vorig jaar namen 128.000 festivalgangers de speciale festivalbussen.

Bussen vanuit Leuven en Aarschot

De bussen vanuit Leuven rijden naar de festivalhalte in de A-zone (op de Wijgmaalsesteenweg). Deze halte is het dichtst bij campings The Hive, Regular A1 en het festivalpark. De festivalgangers kunnen de bus niet alleen in Leuven nemen, maar ook gebruikmaken van de festivalbussen in Aarschot. Deze bussen  rijden naar de festivalhalte in de C-zone, het dichtst bij campings C3 en C7. Enkel wie over een geldig treinticket beschikt of inwoner is van Aarschot, kan in Aarschot op de bus stappen. Inwoners van Aarschot hebben een print van hun identiteitskaart nodig.

De bussen rijden op festivaldagen van 7 uur ‘s ochtends tot zowat een uur na het laatste optreden. Op maandag 9 juli rijden de bussen van 6.00 uur tot de vroege namiddag. Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de bussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus.

 

Geef een reactie