Tennisrij trekt ook volgend schooljaar door centrum

Naschoolse opvang, animatie met veel fysieke beweging en talentscouting. Met die innovatieve combinatie pakt tennisvereniging KTC Diest al sinds september van vorig jaar iedere week uit. Iedere dinsdag worden de leerlingen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar, die inschrijven voor het concept, door een clubtrainer opgehaald aan de schoolpoort. De kinderen krijgen een gekleurd hesje aan en stappen in de zogenaamde tennisrij te voet naar sporthal Karteria of naar het tenniscomplex aan de Warande. Daar krijgen ze een drankje, een stuk fruit en een snelle hap. Als de energie is aangevuld gaan ze in twee groepen aan de slag. Een groep krijgt tennisinitiatie, de tweede groep leert spelend bewegen.

Al 35 inschrijvingen voor volgend schooljaar

Inschrijven kost 100 euro per semester. Omgerekend is dat zes euro per week. “We komen daar niet volledig mee uit de kosten”, zegt coördinator Vanmechelen. “Dat moet ook niet. Met meer dan 900 leden zijn we veruit de grootste sportvereniging van Diest. We willen toegankelijk zijn voor iedereen en dit zien we als een verbreding.
Vorige dinsdag wandelde de laatste tennisrij door het centrum. Volgend schooljaar start het concept opnieuw maar de tennisrij zal dan op donderdag zijn. Er zijn momenteel al 35 inschrijvingen.

Geef een reactie