Gelato likken in de schaduw van de basiliek

Het is nu zeker. In de hemel eten ze geen rijstpap maar ijsjes. In de abdij van Averbode bereiden ze de gelovigen maar ook andere bezoekers al langer voor op die zoete versnaperingen. De ijskraampjes worden daar stevig gefrequenteerd door likkend Vlaanderen. Ook rond de basiliek van Scherpenheuvel kan er voortaan stevig gelikt worden en daar gebeurt het meteen in stijl.

Minder koud en minder vet

Diego Vinagre en Charlie Claes openden vorige zaterdag La Collina, een ijssalon waar je echt traditioneel Italiaans ijs vindt. Gelato dus, en dat verschilt behoorlijk van het roomijs dat de meeste ijsventers hier verkopen. “We hebben een opleiding om ijs te maken gevolgd in Italië”, zegt Diego. “We gebruiken hoofdzakelijk Italiaanse ingrediënten en we werken ook op de traditionele Italiaanse manier.” Gelato wordt veel trager gedraaid dan roomijs. Italiaans ijs wordt ook minder koud geserveerd en er zitten veel minder vetstoffen in. “Daardoor zijn de smaken in Italiaans ijs veel meer uitgesproken”, verklaart Diego.

Pop-up is proefproject

Diego en Charlie baten in Leuven al zes jaar Decadenza Gelateria uit. Dat salon draait op volle toeren maar de installatie kan nog extra capaciteit aan. De ijspop-up in Scherpenheuvel kan de oplossing zijn. Het koppel ondernemers wil het concept in Scherpenheuvel drie maanden uitproberen. “Daarna beslissen we of we verder gaan of niet”, zegt Diego. Die beslissing heeft overigens ook te maken met een stukje levenskwaliteit. Het gezin heeft twee kinderen en die hebben uiteraard veel aandacht nodig.

Woordspelingen

De naam van het salon, La Collina is een leuke woordspeling. Collina is het Italiaanse woord voor heuvel. Die aanpak is echter niet doorgetrokken naar de ijsjes. Met benamingen als Ons Lievraake, Isabella en Onzen Lieven Heer kregen die een religieuze kwinkslag mee. La Collina is gevestigd in het vroegere restaurant Angelus op het Albertusplein. Het salon is iedere dag open van 14 uur tot 20 uur.

Geef een reactie