Luc Steeno en Lolands cocktailbar zijn publiekstrekkers van Scherpenheuvel kermis

De kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken starten dit jaar op 21 juli, de nationale feestdag dus. Er zijn een paar opvallende nieuwigheden in het programma.

Op maandag 23 juli is er een kids day met een meet& greet met Disneyfiguren.

Het optreden van een Vlaamse of Nederlandse schlagerartiest op dinsdag is een vast waarde geworden voor de kermis. Dit jaar hebben de organisatoren een zeer vertrouwde naam op de affiche geprikt. Luc Steeno staat op dinsdag 24 juli om 19 uur op het podium voor de basiliek.

Op donderdag 26 juli staat de Lolands cocktailbar op de affiche. Vorig jaar was er nog een hoop heisa over die organisatie maar blijkbaar ziet men in dat het evenement een massa ander volk lokt en dat is positief voor alle handelaars.

Prikkelarm moment

Vrijdag 27 juli wordt een wat bizarre combinatie. Van 17.00 uur tot 19.00 uur wordt de kermis prikkelarm. Er zullen dan geen flikkerende lichten en luide muziek zijn waardoor dat de kermis ook geschikt is voor mensen met een hooggevoeligheid voor prikkels. Het bestuur en de foorkramers gaan dat initiatief achteraf evalueren en eventueel uitbreiden. De mensen met een hooggevoeligheid voor prikkels moeten wel maken dat ze weg zijn want om 22.30 is er het vuurwerk. Een overvloed aan prikkels dus.

De andere activiteiten in Scherpenheuvel

  • Op zondag 22.07.2018 om 15.00 uur: concert Harmonie Onze Lieve Vrouw op de kiosk voor de basiliek.
  • Op zondag 29 juli om 15.00 uur is er straattekenen voor het stadhuis door Chiro Scherpenheuvel.
  • Op maandag 30 juli 18u30 uur sluit de beertjes- en ballenworp de kermis af aan het stadhuis.

Kermiskoers in Schoonderbuken

In Schoonderbuken knopen ze opnieuw aan met de traditie om een kermiskoers te organiseren. Op woensdag 25 juli rijden de junioren een wedstrijd van 82 kilometer in 14 rondjes. Ze beklimmen de Slangenberg en de Hoensberg. De start is om 17 uur.

Het oudercomité van de Sint-Jozefsschool organiseert op 21, 22 en 23 juli vanaf 15 uur een pop-up café in het Familieheem. Er is telkens een kleurwedstrijd voor de kinderen. Op de Slangenberg is er op  zondag 22 juli de hele dag rommelmarkt.  In café Oud Schunnebroeck is er op 22 juli vanaf 11 uur een barbecue, op 23 juli vanaf 19 uur een kaartspel en op 26 juli een kermisbal.

Hola Hageland zet een kermispagina online met alle informatie over het programma en dagelijks een reeks nieuwe foto’s.

Opmerking: op de affiche met het programma van Schoonderbuken staat een foute datum voor de kermiskoers. Die vindt plaats op woensdag 25 juli en niet op 26 juli. 

Ik steun Hola Hageland

Hola Hageland is en blijft gratis. Maar ieder steuntje is welkom.

€10,00

 

 

 

Geef een reactie