Knap gerenoveerd zwembad heeft nog capaciteit over

Het zwembad De Warande in Diest kreeg de afgelopen weken een stevige opknapbeurt. De kades, de wanden en de bergruimtes van het zwemgedeelte maar ook de sportzaal werden grondig gereinigd. De sanitaire installaties werden ontkalkt, de verwarmingsinstallatie en het waterbehandelingssysteem zijn op punt gezet en de glijbaan kreeg een corrosiebehandeling. De doucheruimte van de zwemhal is herbetegeld en de douches kregen nieuwe sproeikoppen en bedieningsknoppen. De werken kostten ongeveer 200.000 euro.

Wij blijven investeren in sportinfrastructuur. Sportinfrastructuur is een belangrijk item geworden in Diest | Murat Celik (SP.a)

Peuterbad creatief verbouwd en uitgebreid

Naast het grote onderhoud werd ook het peuterbad uitgebreid met heel wat attractieve speelelementen. Het peuterbad krijgt ook een automatisch chloor- en zwavelzuurdoseerautomaat en filterinstallatie die voldoet aan de nieuwe, veel strengere VLAREM-milieunormen.

In orde met milieuwetgeving

De stad heeft nog een milieuvergunning tot 23 november 2019 maar daar heeft het bestuur niet op gewacht. De installatie is volledig op punt gezet om te voldoen aan de strengere wetgeving. Er lopen momenteel onderhandelingen met Volksgezondheid om een definitieve vergunning te krijgen.

Nog capaciteit beschikbaar

Schepen Murat Celik heeft overigens nog een reeks bijkomende investeringen gepland. Hij heeft offertes opgevraagd om de kleedhokjes en vestiairekastjes aan te passen. Ook de ramen langs het sportbad en langs de cafetaria worden vervangen.

Na de aanpassingen is het zwembad een van de meest moderne van de regio. Toch is het bad niet volledig bezet. Dat is vreemd omdat de sluiting van De Beumkes in Scherpenheuvel-Zichem een capaciteitsprobleem veroorzaakte. “Wij hebben erg ruime openingsuren”, zegt schepen Celik. “We willen het bad maximaal ter beschikking stellen van bezoekers en verenigingen.”

Muratkinderzwembad

Geef een reactie