Met de pendelbus naar Ed Sheeran

Wie zondag naar het concert van Ed Sheeran gaat op de wei van Werchter, doet dat best niet met de eigen wagen. Het risico dat je stevig vast rijdt in de files is behoorlijk groot. De Lijn, organisator Live Nation en de gemeenten Rotselaar en Haacht vragen uitdrukkelijk om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar de festivalweide te komen. De Lijn zet speciale pendelbussen in voor het concert. Die bussen rijden al vanaf 13.00 uur. Je kan vanaf 15.00 uur op de concertweide. Voor wie bij de NMBS een “e-treinbiljet Ed Sheeran” koopt, is de bus in de prijs inbegrepen.

56 chauffeurs en 32 bussen

De Lijn zet voor het concert van Ed Sheeran 56 chauffeurs en 32 bussen in. De bussen rijden heen en weer tussen Leuven Station en een halte op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht, op wandelafstand van de festivalweide. Ze volgen een voorbehouden traject, de reis duurt zo’n 20 minuten. Festivalgangers kunnen de pendelbussen tussen Leuven en Werchter nemen vanaf 13.00 uur, tot een uur na het einde van het optreden.

Sneller opstappen met sms-ticket

Net als bij Werchter Boutique en TW Classic verkoopt De Lijn ook sms-tickets voor het concert van Ed Sheeran. Twee weken geleden, bij Werchter Boutique, koos ruim één op de vijf reizigers voor het digitale ticket. Om het te kopen, volstaat het om vóór het opstappen met een Belgisch nummer een sms met de code EVENT te sturen naar het nummer 4884. Het sms-ticket kost 7 euro plus 0,15 cent operatorkosten. Aan de Lijnwinkel in Leuven is ook het papieren biljet nog steeds te koop, op 1 juli zelf of in voorverkoop. Normale vervoerbewijzen zijn op de bussen niet geldig.

e-treinbiljet Ed Sheeran = trein + De Lijn

Wie trein en bus combineert, koopt het best het speciale “e-treinbiljet Ed Sheeran”, voor 19 euro. Het omvat niet alleen de treinreis heen en terug naar Leuven, maar ook de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Het e-treinbiljet is online te koop via www.nmbs.be/edsheeran. Na afloop van het festival legt de NMBS speciale nachttreinen in. Deze treinen met verplichte reservering zijn alleen toegankelijk met het “e-treinbiljet Ed Sheeran”. Dit biljet geldt als een plaatsreservering op de speciale nachttreinen.

Informatie voor festivalgangers en reizigers

Reizigers kunnen op www.delijn.be/edsheeran terecht voor meer informatie over de pendelbussen en de hinder op het gewone net.

Geef een reactie