Open VLD stelt als eerste een volledige verkiezingslijst voor in Scherpenheuvel-Zichem

In Scherpenheuvel-Zichem is de eerste volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 bekend! De leden van Open VLD kwamen vrijdagavond massaal opdagen om de modellijst die voorlag, goed te keuren.

Het was al eerder bekend dat schepen Nico Bergmans de lijst zal trekken. Ursula Bervoets, momenteel lid van de raad voor maatschappelijk welzijn, staat op de tweede plaats. Daarna volgen de huidige schepenen Kris Peetermans (3) en Tony Van Cauwenbergh (4). Lieve Van den Berghe staat op de vijfde plaats. De twee andere zetelende gemeenteraadsleden, Ronald Schuyten en Jan Boeckx, staan op plaatsen 6 en 7. Raadslid Marc Decat is geen kandidaat meer.

Vanaf plaats 8 zijn de kandidaten gebundeld per deelgemeente. In elke cluster staan de vrouwelijke kandidaten op kop.

Partij heeft hoge ambities

De ploeg van Open VLD laat duidelijk verstaan dat ze deze verkiezingen willen winnen. De huidige mandatarissen van de partij hebben tijdens de legislatuur een vlekkeloos parcours afgelegd. Zij zullen hun positie normaal gezien kunnen behouden. Lijsttrekker Nico Bergmans wordt ook door zijn collega’s uit andere partijen gewaardeerd als iemand met een stevige dossierkennis. Huidig schepen van Cultuur en Sport Kris Peetermans is door zijn manifeste aanwezigheid op activiteiten bijzonder populair in het verenigingsleven.

De twee dames in de top-5, Ursula Bervoets en Lieve Van den Berghe, hebben allebei een zeer brede achterban in de fusiegemeente. Lieve is een van de trekkers van het maagdentorencomité. De voorzitter van dat comité, Leo Lemmens staat op plaats 10. Het maagdentorencomité was de voorbije jaren erg actief en heeft het culturele leven van de stad extra pigment gegeven. Zichem zou overigens voor Open VLD wel eens een belangrijke deelgemeente kunnen worden want op  15 staat Serge Keuninckx. Hij is erg actief in die deelgemeente maar kan ook daarbuiten op veel steun rekenen. Op plaats 25 staat de voorzitter van jong-VLD Yoran Van Campfort. Hij wordt pas op 3 oktober 18 jaar. Dat is amper een week voor de verkiezingen. Yoran bewees zijn talent met de organisatie van een debatavond over het basisinkomen. Hij zal ongetwijfeld een aantal jongere kiezers kunnen overtuigen.

De volledige lijst staat op onze pagina Gemeenteraadsverkiezingen/Scherpenheuvel-Zichem 

Geef een reactie