Herman Weckx ingezworen als opvolger van Rob Jacquemyn

Gemeenteraadslid Rob Jacquemyn overleed op 27 mei 2018. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 21 juni werd Herman Weckx (65) als zijn opvolger aangeduid. Herman was pas de vijfde opvolger op de lijst van CD&V. De eerste vier opvolgers verzaakten aan het mandaat. Herman Weckx neemt ook het mandaat van bestuurder van het AGB Patrimonium Scherpenheuvel-Zichem dat Rob Jacquemyn bekleedde, op.

Herman Weckx is geen onbekende in de gemeentepolitiek in Scherpenheuvel-Zichem. Van 2001 tot 2006 zetelde hij in de gemeenteraad. Van 2007 tot 2012 was hij gemeenteraadslid.

Actief in het voetbal en het verenigingsleven

Herman speelde jarenlang in het eerste elftal van voetbalclub Scherpenheuvel-Sport. Na het provinciale competitievoetbal ging hij bij KWB Scherpenheuvel in het liefhebbersverbond spelen. Hij is nog steeds bestuurslid van de club. Herman is secretaris van de Landelijke Gilde in Scherpenheuvel en hij is een van de drijvende krachten achter de Lobosfeesten.

Dochter Anne-Sophie Weckx is kandidaat op de lijst van CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018.

Geef een reactie