Bob zomert op de festivals en voetbal events

De Bob-campagnes trekken deze zomer naar talrijke muziekfestivals en voetbalevents.  De partners van de Bob-campagne, Vias, Assuralia, de Brouwers en de drie gewesten sturen daarom een Bobbende op pad. Dit team van jonge reporters en influencers (met een schare Youtube- en Instagram-fans) zal WK-voetbalevenementen, muziekfestivals en populaire caféterrasjes bezoeken om originele Bob-oplossingen in beeld te brengen en ze via social media te verspreiden.

WK-voetbal is extra risico voor ongevallen

Het WK voetbal in Rusland brengt massa’s mensen op de been. Samen kijken naar de prestaties van de Rode Duivels is uiteraard fun (toch zolang ze winnen). Al die opwinding geeft ook dorst… Een onderzoek van Vias toont aan dat tijdens zo’n kampioenschap het risico op een ongeval op wedstrijddagen fors hoger is dan normaal. Vandaar de oproep van Assuralia en alle Bob-partners om vooraf aan een Bob-oplossing te denken, zodat je na het voetbalfeestje altijd veilig thuis geraakt. Een vriend als Bob aanduiden is de bekendste oplossing maar er zijn alternatieven: te voet naar de happening, met het openbaar vervoer, met een taxi of blijven overnachten. Op 18 juni (de eerste wedstrijd van de Rode Duivels) zal een Bob-bende aanwezig zijn in Hasselt en Luik. Daarna komen respectievelijk Brussel, Antwerpen en Bergen aan de beurt.

De Bob-bende komt ook langs op de Lokerse Feesten, Dranouter, Suikerrock, het Brussels Summer Festival en het Summer Music Festival (in Boussu). 

Bob zet je een bril op

De Bob-bende zal bij zijn passage op de genoemde evenementen goed Bob-gedrag belonen met een hippe zonnebril met de boodschap ‘je verzekeraar is trots op Bob’. Ter gelegenheid van het WK voetbal voorziet Vias op vraag van Assuralia ook tricolore exemplaren. Die zelfde slogan ‘je verzekeraar is trots op Bob’ zal tevens opduiken in banners die de verzekeraars overnemen op hun websites en in hun communicatie naar klanten en tussenpersonen

Dronken rijden heeft zware gevolgen

Wie drinken met rijden combineert, moet er zich van bewust zijn dat dit de kans op een ongeval drastisch doet toenemen. In België is de wettelijke alcohollimiet vastgelegd op 0,5 promille. Vanaf dat gehalte wordt het risico op een dodelijk ongeval 2,5 keer groter. Bij 0,8 promille is dat 4,5 keer en bij 1,5 promille maar liefst 16 keer.  

De maximale toegelaten alcoholintoxicatie bedraagt 0,5 promille (en in sommige gevallen nog lager). Wie dat overschrijdt tijdens het rijden, riskeert een stevige boete. Toch is het niet de alcoholintoxicatie die de verzekeraar het recht geeft de kosten op de bestuurder te verhalen, maar wel de staat van dronkenschap waarin hij verkeert bij een ongeval. Een weggebruiker vertoont tekenen van dronkenschap indien hij een minder goed evenwicht heeft, een tragere reactiesnelheid heeft, minder duidelijk spreekt, enzovoort.

Indien jij een ongeval hebt terwijl je dronken achter het stuur zat, mag je BA-verzekeraar de betaalde schadevergoedingen op jou verhalen. Deze terugvordering kan oplopen tot 31.000 euro. Ook wie omnium verzekerd is kan een financiële kater oplopen! De meeste omnium-contracten dekken eigen schade niet in geval van alcoholintoxicatie en/of dronkenschap. Hetzelfde geldt ook in de bestuurdersverzekering voor eigen lichamelijk letsel. Alweer een goede reden om geen alcohol te drinken als je de baan op moet.

Geef een reactie